Individuele Maatwerktrajecten (in Financiële Zelfredzaamheid)

Wanneer u bijvoorbeeld tijdens een periode van bewind alles op orde heeft gekregen, bestaat er de mogelijkheid om de bewindvoering weer op te heffen. U moet dan echter wel aan twee belangrijke voorwaarden voldoen:

1. De reden(en) waarom u onderbewind bent gesteld zijn niet meer van toepassing. Dit betekent dat uw psychische, geestelijke en/of lichamelijke beperking(en) geen belemmering meer voor u vormen om zelf uw financiële belangen te behartigen.
2. U bent in staat zelf uw financiële zaken te behartigen, u bent financieel zelfredzaam. Om uw financiële zelfredzaamheid op het gewenste niveau te brengen, zult u moeten werken aan uw vaardigheden en uw kennis op dat gebied.

Sustineo Financiële Hulpverlening biedt u een uitgebreid en uitgebalanceerd maatwerktraject aan indien u:
- onder de categorie 1 of 2 valt
- maar ook als u niet onder bewind bent gesteld, dan kunt u ondersteuning aanvragen voor het vergroten van (financiële) zelfredzaamheid.

Hoe financieel zelfredzaam bent u?
Samen met uw bewindvoerder kunt u beoordelen in welke mate u financieel zelfredzaam bent en op welke punten u zich zou moeten verbeteren. Sustineo Financiële Hulpverlening heeft daarvoor een checklist. Aan de hand van die checklist kunt u een aantal zaken toetsen:
- vaardigheden
- kennis
- houding
- gedrag

Uw financiële vaardigheden en kennis vormen de basis van de checklist maar ook houding en gedrag zijn twee belangrijke onderdelen die getoetst worden. 

Interesse of meer info?


  06 - 124 67 890
contact@sustineo.nl

Miriam Mestrom